Tuesday 29 November 2011

Deca vs. psi

Ne znam da li je to više u stilu Gaby ili Bree (Linette mislim da ni sama više ne zna ko su joj sve deca a Susan sigurno obožava sve što diše te bi se sažalila) ali isteraću stvari na čistinu u Histeria Lane-u!
Ne može put kojim se deca vode u školicu biti naseljen lutalicama i ostalima koji to nisu ali ih lenji vlasnici puste da se istrčavaju sa pomenutima. Među njima naročito gospođa koja bezočno i svakodnevno pušta svoje dve velike životinje da njuškaju i optrčavaju oko mog deteta (neznatno višeg od njene "dece") a sama se zatvori u toplinu svog doma. Jednom sam čak i nju uspela da vidim (da, ona postoji iako se retko da videti) ali je utekla! Od tada se krije, ali svoje pse jednako pušta.
Molim ljubitelje pasa da se ne naljute. Ja nikog ne mrzim. Ali ih samo pozivam da razumeju i nas retke kojima su deca (ipak, ljudska bića) malo draža i važnija.

P.S. Kad već upućujem takvu molbu dodala bih još jednu, stidljivu: molim vas, zaista vas molim da pri razgovoru sa ljudima koji imaju dete a nemaju psa (koliko god vama to nezamislivo i nehumano - iako je u osnovi ove reči latinska reč ČOVEK a ne pas - delovalo) ne ističu kako su deca i psi zapravo isto (????)!!!  

1 comment:

  1. Ni slucajno isto, nije cak ni slicno....Uz duzno postovanje i svu ljubav prema psima,a i drugim zivotinjama (macke se izuzimaju, sto se mene tice-naravno)....

    ReplyDelete